top of page

Tyhle žabky nekuňkají...

...tyhle žabky dělají parádu.

není žabka jako žabka.jpg

Stáli 100,-Kč a už si v nich prochodila polovinu léta? Tak přesně takové žabky mám doma. Pojďme je společně vylepšit, aby se hodily i k elegantním kouskům v šatníku nebo jen nadělaly víc parády. Budeme potřebovat stužku, šití a korálky (no jasně a ty žabky :-) ). Nebudeme do nich stříhat, nebudeme jim ubližovat - uděláme z nich přenádherný kousek.

image014.jpg

Začneme výběrem barev. Já mám doma žabky černé a tak u ní zůstanu. Do práce, kde vládne tvrdá ruka jménem dress-code, chodím stejně většinou v univerzální černé. Za 25,-Kč jsem koupila obrovskou roli stužky (která se bude ještě hodit), ale pro naše účely můžete použít i kousek látky. Výběr korálek na zdobení byl jasný. Vytvořila jsem černý základ, perlové korálky a šedivé „práskačky“.

image015.jpg

Přední část žabek vypleťte stužkou. Já zvolila cik-cak metodu a kraje kolem gumy přišila, aby se ani nehly. J Můžete obtočit i kousek gumy podél nohy, protože i tam můžeme přizdobit. Do středu jsem nalepila dvousložkovým lepidlem matný průhledný kobošon.

image016.jpg

Samotné vyšívání jsem si nikam nemalovala. Věděla jsem, že chci motiv středově souměrný a tak jsem vyšila korálky jednu půlku a zopakovala to na druhé. J Než jsem se nadála – byla jedna botka hotová.

image017.jpg

Stejným způsobem jsem ozdobila i druhou žabku. Sama jsem nemohla uvěřit, jaká krása mi to pod rukama vznikla. J Stačila sotva hodinka a já držela v ruce stylové vymazlené boty, které mě stály cca 130,-Kč, a jsem jediná, která takové má. Určitě všem doporučuji tohle si vyzkoušet. Můžete si namyslet žabky přesně k určitému outfitu a být jedinečná.

kačka foťák 003.jpg

kačka foťák 002.jpg

image018.jpg

Žabky se dají zdobit a předělávat miliónem různých způsobů a v těchto odkazech se můžete na některé z nich podívat:

http://www.theexperimentalhome.com/weekly-flip-flop-redo-week-5/

http://www.petalstopicots.com/2012/07/crocheted-flip-flops-tutorial-with-flower-pattern/

http://www.theexperimentalhome.com/weekly-flip-flop-redo-week-10#wIK9jsSr6QgyRfkR.32

http://www.themotherhuddle.com/tutorial-key-west-flip-flops-rock-the-flop-linky/

http://run2thewild.blogspot.cz/2012/08/diy-thursday-flip-flop-redo.html

http://media-cache-ak0.pinimg.com/originals/fc/fc/13/fcfc13caa7b972120d10324529a8167b.jpg

http://www.my3monsters.com/2014/05/super-easy-craft-idea-from-girls-camp.html

Tak do čeho se pustíme příště? Máte nějaký nápad? Pošlete mi ho na dreamdesigndo@seznam.cz.

Kačka


bottom of page